PODOLOGISCHE ZOOLTHERAPIE

Een consultatie begint altijd met een uitgebreid gesprek over de specifieke klachten van de patiënt. Er wordt niet alleen naar de huidige klachten gevraagd, maar ik peil ook naar het verleden van de patiënt. Soms kan een letsel van jaren geleden nog altijd klachten veroorzaken. Dagelijkse belasting, beroep, sport en frequentie… zijn hierbij ook onmisbare items. Na het gesprek inspecteren we de schoenen van de patiënt. Aan de hand van de slijtage van de schoen kan al heel wat informatie verkregen worden over het stappatroon van de patiënt.

 

Met een klinisch onderzoek test ik de beweeglijkheid van de gewrichten van de voet, knie, heup en rug. Vanuit verschillende uitgangshoudingen worden metingen uitgevoerd tijdens het biomechanisch onderzoek. De metingen hebben als uiteindelijk doel om biomechanische afwijkingen op een objectieve manier aan het licht te brengen om zodoende een mogelijke verklaring te vinden voor de klacht of aandoening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna volgt een ganganalyse: ik film het stap- en looppatroon van de patiënt waardoor ik nog beter kan analyseren waar het precies misloopt.

 

 

 

 

Met alle verzamelde informatie wordt in samenspraak met de patiënt een individueel behandelingsplan opgesteld.

 

 

 

 

 

Om podologische zolen te vervaardigen gebruik ik de nieuwste technieken. Een 3D-voetscanner zorgt voor de perfecte voetafdruk. De zolen worden gedesignd met de nodige correcties of drukontlastingen volgens de resultaten uit het onderzoek. Daarna wordt de zool in 3D gefreesd en in een laatste fase slijp ik de zolen op maat van de patiënt. Door het duurzaam materiaal zijn aanpassingen altijd mogelijk en gratis in de eerste 6 maanden.

Een groot voordeel van deze zolen is dat ze gemaakt zijn uit wasbaar materiaal. Ze nemen geen vocht op, waardoor ze ook niet als voedingsbodem voor schimmels of bacteriën kunnen fungeren. Het wassen van de zolen in de wasmachine kan op 40° of je kan ze afspoelen met water en zeep. Hierdoor is er een langere levensduur mogelijk voor uw podologische zolen. U legt de zolen best niet in de zon of op de verwarming om krimping te voorkomen.

 

Wat breng je mee naar een podologisch onderzoek?

 

  • Frequent gedragen schoenen: zowel hedendaagse schoenen als werk- en sportschoenen (o.a. voor maatname en slijtage)
  • Relevante medische beeldvorming, verslagen, radiografieën of scans
  • Huidige of oude zolen
  • Shortje of loopbroek

Podologie Justine Goderis

Schoorbakkestraat 48

8600 Pervijze (Diksmuide)

Tel: 0492 08 10 22

Mail: info@podologiejustinegoderis.be